معمولا در پروژه های مان ، سعی میکنیم که به نوعی، یک المان از بستر پروژه و بافت سنتی منطقه داشته باشم، و متاسفانه ، معمولا میسر نمیشود. کارفرماها یا دنبال کارهای رومی کلاسیک هستند ( هفتاد درصد).. و یا مدرن.. و این وسط کمتر کسی علاقه ای دارد که از این دیار، از این کشور رو به زوال و نابودی یادی کنه.. و معماری رو به سمت ایران و گذشته ایران بیاره.
ولی در این پروژه، دیدگاه کارفرما کمی فرق داشتند.. یک زوج جوان که یکیشون هنرمند سفالگر بودند و دیگری برنامه نویسی چیره دست .. این دو در یک محله قدیمی و با هویت در رشت،( ساغری سازان) زمینی خریده بودند و از ما میخواستند جوری کار را طراحی کنیم که حس قدیمی ایرانی داشته باشد.
در زمین موجود ، ساختمانی قرار داشت ريال قدیمی و ره به زوال، برای دهه پنجاه بود و متاسفانه معماری خاصی نداشت که بتونیم حفظش کنیم و شاید تنها چیزی که داشت ، پنجره های چوبیش بود. که متاسفانه اون پنجره ها هم پوسیده و غیر قابل استفاده بود. پنجره هایی که حالت طاق داشت .
شاید، معماری گیلان رو با طاق و قوس شناخته نشه... و اکثرا با سقف های شیبدار و فرم هایی از این دست آن را میشناسیم.
ولی، یا کمی مطالعه دیدیدم که المان های اینچنینی هم در معماری گیلان وجود داشته .. در نهایت ، با توجه به فرم پنجره های قدیمی بنا ، ما از این دست ساختمان های قدیمی الگو گرفتیم . که در ابتدای ویدیوی این پروژه میتوانید ان را مشاهده کنید.